UITGEBREID ZOEKEN
ZOEK OP KAART

Waarom je niet mag wonen in een recreatiewoning.

Waarom je niet mag wonen in een recreatiewoning.
Stadsnieuws gemeente Den Helder van 7 maart 2013.

Op veel recreatieterreinen in Den Helder mag u het hele jaar door gebruik maken van uw recreatiewoning. Dat is echter niet hetzelfde als er permanent wonen. Er zo nu en dan vakantie houden mag, er permanent wonen niet. Het is namelijk in strijd met de bestemmingsplannen. Het uiterlijk van recreatieparken kan veranderen als mensen er permanent wonen; er kunnen tuintjes, hekken en schuttingen of grotere terrassen komen. Ook kunnen er tussen vakantiegangers en de vaste bewoners spanningen ontstaan; zij hebben immers vaak een ander leefpatroon.

Wat is permanente bewoning?

Er is sprake van permanente bewoning van een recreatieverblijf als u hier uw vaste woon- en verblijfplaats heeft, uw zogeheten hoofdwoonverblijf waar u deelneemt aan het sociale en maatschappelijke leven. U verblijft hier het hele of grootste deel van het jaar en heeft nergens anders een legale, zelfstandige woonruimte.

De wet op de Gemeentelijke Basisadministratie geeft aan hoe lang u ergens verblijven zonder dat u zich in die gemeente moet inschrijven in het bevolkingsregister.

Inschrijven is verplicht als u gedurende een half jaar langer dan drie maanden op hetzelfde adres woont.

Maatregelen;
De gemeente controleert of eigenaren volgens de regels gebruik maken van hun recreatiewoning. Wie in overtreding is kan uit de woning worden gezet of een dwangsom tegemoet zien.

Informatie;

Op onze website www.denhelder.nl/inwoners/bouwenenwonen/recreatiewoningen leest u meer over het beleid ronddom permanente bewoning. Heeft u meer vragen, neem dan contact op met de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving.

Stadsnieuws van 7 maart 2013.

Misbruik NHG bij restschuld


Wet simpele bouwvergunning weer uitgesteld

di 01 jun 2010 bron Telegraaf

Wet simpele bouwvergunning weer uitgesteld
DEN HAAG - De invoering van de zogenoemde omgevingsvergunning, die het voor burgers en bedrijven makkelijk moet maken om allerlei milieu- en bouwvergunningen aan te vragen, wordt opnieuw uitgesteld. Er werd gestreefd naar 1 juli, maar dat blijkt niet haalbaar.
Dat heeft minister Tineke Huizinga van VROM dinsdag bekendgemaakt. De definitieve invoering vindt nu plaats op 1 oktober. Volgens de bewindsvrouw komt „hiermee duidelijkheid voor burgers, bedrijven en overheden over de datum waarop een verantwoorde invoering van de Wabo mogelijk is”.
De wet Wabo, die de samenvoeging van allerlei vergunningen regelt, zou oorspronkelijk op 1 januari van dit jaar ingaan. Dat was ook al een jaar later dan voorzien. De datum van 1 oktober is volgens VROM bepaald na overleg met verschillende organisaties, zoals het Interprovinciaal overleg (IPO), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het UvW (Waterschappen).
Vorige maand pleitte het VNG al voor uitstel. De reden daarvoor was dat de ontwikkelde computertechnologie nog in alle gemeenten moet worden ingevoerd en daarvoor is de tijd te kort.
Demissionair minister Tineke Huizinga (VROM) had als voorwaarde voor invoering op 1 juli gesteld dat de ICT goed moet functioneren. In een debat met de Tweede Kamer in april zei de bewindsvrouw nog alles in het werk te stellen om die streefdatum te halen